КУД “Вера Јоциќ” го одложува “Велигденско шаренило 2023” поради прогласената тридневна жалост во Македонска Каменица

Поради прогласената тридневна жалост во Општина Македонска Каменица, КУД “Вера Јоциќ” ги информира граѓаните дека годинешново издание на манифестацијата “Велигденско Шаренило 2023” се одложува.

– Датумот на одржување на настанот ќе биде одреден дополнително, – дополнуваат од КУД “Вера Јоциќ изразувајќи сочуство до фамилиите на загинатите во сообраќајната несреќа која викендов се случи во Италија, каде загинаа двајца наши млади сограѓани.

КУД,,Вера Јоциќ”
Македонска Каменица

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *