КСС: Скратено работно време на админстрацијата за штедење на струја

Вработените во јавниот сектор да работат од 9 до 15 часот, останатите два часа да има само дежурства, а јавните претпријатија да добиваат субвенционирана струја. На овој Владата треба да одговори на енергетската криза посочија денеска од Конфедерацијата на слободни синдикати каде членуваат вработените во државните институции и компании. Струјата која ќе биде заштедена од скратеното работно време синдикалците предлагаат да се пушти на индустриските капацитети.

Целиот текст ОВДЕ

Izvor: Alsat.Mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *