Коловозите влажни, бројот на одрони зголемен – се препорачува внимателно возење

Коловозите влажни, се препорачува внимателно возење

 7 март 2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива тековно, по наместа влажни коловози.

Како што информира ЈП „Македонија пат“, на одредени патни правци кои минуват низ клисури и усеци можна е појава на одрони.

„Македонија пат“ апелира на внимателно возење и прилагодување на брзината спрема условите на патот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *