Каја Малчовска и Немања Костадиновски ќе учествуваат на државниот натпревар по Природни науки

На регионалниот натпревар по Природни науки, одржан на 10 Април 2023 година во ООУ „Св. Кирил и Методиј“ Македонска Каменица учество зедоа повеќе ученици од 4, 5 и 6 одд.

Од училиштето информираат дека учениците под менторство на наставниците Царка Митревска, Иван Крстевски, Зоран Ангелов и Виолета Накова, ги имаат постигнато следиве резултати:

• Дарио Стоименов Пофалница , Теона Николовска III награда
• Дамјан Стоименовски III награда ,Бисера Владимировска Пофалница, Лука Ѓорѓиевски Пофалница
• Константин Стоименовски III награда
• Каја Малчовска I награда Vб одд. ,Немања Костадиновски II награда Vб одд. ,Ерик Арсов III награда Vб одд. ,Јана Петровска III награда Vб одд.
• Марија Стоименовска III награда VIа одд. ,Лука Велиновски III награда VI б одд. ,Ена Димитровска III награда VIа одд. ,Јана Илиева III награда VIб одд. , Миа Паунова III награда VIб одд. ,Јана Спасевска III награда VI а одд. , Марко Алексовски III награда VIб одд., Ема Димитровска Пофалница VIб одд

На учениците Каја Малчовска и Немања Костадиновски, од училиштето им посакуваат уште поголем успех на државниот натпревар кој ке се одржи на Природно – математичкиот факултет во Скопје.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *