Изгаснат пожарот во Костин Дол кај Чобанско маало

Изгаснат е пожарот во Чобанско маало во село Костин Дол, кај местото викано Бушилка. Зафатена е борова шума. Површината зафатена од пожарот не е утврдена.

Во гасењето на пожарот покрај ТППЕ Македонска Каменица учествувше и дел од месното население.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *