ИЗБУВНА ПОЖАР ВО БЛИЗИНА НА ВРВОТ КИТКА НАД МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

Избувна пожар над Јуручки гробишта, во близина на врвот Китка

Според командирот на каменичката противпожарна единица Малин Трајчевски на површина од околу 10 хектари горат трева и нискостеблеста вегетација.

– “Станува збор за пожар на отворен простор, на релативно тешко пристапен терен. Зафатени се трева и нискостеблеста вегетација. Пожарот се уште е активен, екипите на ТППЕ остануваат на терен се до локализирање и гаснење на истиот” вели командирот Трајчевски

Пожарот се наоѓа во непосредна близина на еден од изворите за вода, изворот Китка, од кој Македонска Каменица се снабдува со вода за пиење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *