Значајни бодови за Баскет Кам со победата над КК Куманово

КК Баскет Кам постигна значајна победа на гостувањето во Куманово против екипата на КК Куманово. Со краен резулат од 69:72 и резултатска неизвесност до самиот крај од натпреварот Баскет Кам момците запишаа уште два бода на своето салдо. Во моментов екипата на Баскет Кам со 23 бодови се наоѓа на делбата на треттото место. Со тоа, екипата на Баскет Кам е конкурент за разигрувањата кои обезбедуваат влез во Првата лига на Македонија.

Резултатот по четвртини на натпреварот КК Баскет Кам – КК Куманово:

1 четвртина 07-08
2 четвртина 22 – 17
3 четвртина 22 – 22
4 четвртина 18-25

Денес, екипата на Баскет Кам ја пречекува последнопласираната екипа на Ролинг Струмица. Во овој натпревар екипата на Баскет Кам е апсолутен фаворит.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *