Започна затвореното градско шаховско првенство на Македонска Каменица

Започна затвореното градско шаховско првенство на Македонска Каменица во машка и женска конкуренција, за сениори и младинци

 

Македонска Каменица, 01. Декември 2023 година – Шаховскиот клуб „Каменица Саса“ го објави почетокот на затвореното шаховско првенство на Македонска Каменица.
– Меѓусебното натпреварување по принципот “секој со секој” ќе го даде првакот на Македонска Каменица за 2023 година, – истакнуваат од клубот, посакувајќи им спортска среќа на сите шахисти учесници.

 

Пријавувањето за затвореното градско првенство беше до 25. Ноември. Натпреварите продолжуваат во понеделник на 04. Декември, кога со почеток од 17.00 часот, ќе се одигра следното коло од првенството.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *