ЗАБРАНА ЗА ЛОВ НА ДИВЕЧ ПОРАДИ ПОЈАВА НА АФРИКАНСКА СВИНСКА ЧУМА

ЛЗ М.Каменица – Саса од Македонска Каменица до своите членови ловци упати Известување за забрана за лов поради појава на Африканска свинска чума.

“Се известуваат сите ловци членови на Ловечкото Здружение М.Каменица- Саса од Македонска Каменица дека заклучно со 07.01.2022 година со Решение од Агенција за храна и ветеринарство се забранува ловот за секаков вид на дивеч поради појава на болеста Африканска свинска чума во одгледувалиште за питоми свињи во село Драмче”, – стои во известувањето од Ловечкото Здружение од Македонска Каменица

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *