Забрана за користење мобилни на настава во ОУ „Славчо Стојменски“ – Виница

Забрана за користење мобилни на настава во ОУ „Славчо Стојменски“ – Виница

По упатство од Министерството за образование и наука, а со целосна поддршка од
Локалната самоуправа на Виница, во ОУ „Славчо Стојменски“ е донесена одлука за целосна забрана учениците д користат мобилни телефони за време на наставата, пишува Канал8.

 

ПРОЧИТАЈПОВЕЌЕ: Природен ПРОПОЛИС – нов пчелин производ од широката палета на „Медот на Боге“

 

Употребата на мобилните ќе биде ограничена и за наставниците. Секој родител ќе има телефонски број од клaсниот раководител, од стручните служби и од директорот за каква било потреба од учениците.

Од училиштето соопштуваат дека секој телефон што ќе биде откриен, односно ќе се користи за време на наставата ќе биде одземен и вратен кон крајот на учебната година.

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ: Пица Ресторан „Филитеа“ Кочани – совршена хармонија на неодоливи пица вкусови

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *