ЖФК Каменица САСА доби лиценца за УЕФА – Лига на Шампиони

ЖФК Каменица САСА официјално добива лиценца за УЕФА – Лига на Шампиони

Комисијата за лиценцирање при ФФМ издаде лиценца ЖФК Каменица САСА за УЕФА – Лига на Шампиони натпреварувањата. Клубот ги исполнува сите пет критериуми на УЕФА : Спортски, финансиски, правни, персонално-административни и инфраструктурни критериуми.

Со добивањето на лиценцата, клубот има зелено светло и отворена врата за најсилното фудбалско натпреварување Лига на Шампиони.

#ОдимеНапред #ОдимеДоКрај

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *