До 17 часот 66% од граѓаните во Македонска Каменица го искористиле своето право на глас

27.Х.2017 Каменица (kamenica.mk)

17:14ч.

Во Македонска Каменица до 17:00 часот своето гласачко право го искористиле 66% од гласачите евидентирани во единствениот гласачки список на ДИК. Правото на глас, граѓаните го остваруваат  на 17 гласачки места од целата територија на Македонска Каменица. Истото се одвива без некои поголеми потешкотии и притисоци врз гласачите и без неправилности на избирачките места.

До 17:00 часот вкупно гласале 4442 гласачи од вкупно 6764 граѓани со право на глас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *