Дозволен влез во Бугарија без Ковид сертификат

Од утре граѓаните кои пристигнуваат од повеќе земји, меѓу кои Македонија, Турција, Србија ќе влегуваат во Бугарија без задолжителен ковид сертификат. Оваа одлука беше донесена денес од бугарското министерство за здравство, а влегува во сила од утре. Исто така, не се потребни никакви други документи поврзани со ковид, како што се документ за прележан ковид, ПЦР или брз тест.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *