Денеска завршува училишната година за средношколците, основците ќе учат до среда

Денеска завршува училишната година за средношколците, основците ќе учат до среда

Крај на училишната година за средношколците. Основците ќе учат до 14 јуни, како што беше најавено од МОН.

 

Првиот екстерен испит, задолжителниот мајчин јазик, 15.620 матуранти го полагаа на 27 мај, а утре ќе го полагаат вториот екстерен испит од државната матура кој е изборен. На избор на матурантите им се дадени седум предмети.

Министерот Јетон Шаќири рече дека во новата учебна година ќе има учебници и дека до септември има доволно време. За грешките во учебниците се повикува на комисијата и на педагошката служба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *