Дали треба да вежбаме додека сме настинати?

Многумина се прашуваат дали треба да одат на тренинг кога се настинати или подобро е да почекаат да оздрават

Колку пати ви се случило да се навикнете на тренинзите и одеднаш настинувате и не сте сигурни дали смеете да вежбате додека не оздравите?

Според општото правило, ако симптомите на настинка се јавуваат во поблага варијанта (грло, нос, синуси) можете да вежбате, но ако имате проблеми со белите дробови, треба да ги одложите тренинзите додека не ви стане подобро.

Помеѓу болестите со благи симптоми спаѓаат настинката, затнатиот нос и благото воспаление на грло.

Примери на болести со посериозни симптоми: болка во градите, болка во мускулите, надразнет стомак и слично.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *