Градоначалникот Атанасовски најави градежен бум во Македонска Каменица кој ќе започне од Индустриската зона

ГРАДЕЖНИОТ БУМ ВО МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА ЗАПОЧНУВА ОД ИНДУСТРИСКАТА ЗОНА

Македонска Каменица, 06. Април 2023 година – Од Општина Македонска Каменица најавуваат дека започнуваат со градежна офанзива, која пред се ќе биде насочена кон одржлив развој на градот и руралните средини.

– Еден од врвните приоритети е сериозно инвестирање во Индустриската зона преку градење на соодветна инфраструктура. Денес е објавен Оглас за јавна набавка и очекувањата се дека овој проект ќе биде финализиран до почетокот на месец септември, – истакна градоначалникот на Македонска Каменица, Димчо Атанасовски

Проценета вредност на проектот без ДДВ изнесува 9.129.589,00 денари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *