Градоначалникот Атанасовски го потпиша најавениот Меморандум за соработка со здружението на македонските бранители “Братство 2001”

Градоначалникот Атанасовски го потпиша најавениот Меморандум за соработка со здружението на македонските бранители “Братство 2001”

– Денеска, во рамки на втората работна средба со сограѓаните – бранители на Република Македонија од здружението “Братство 2001”, потпишавме Меморандум за соработка. Со ова, сакаме да ги зајакнеме релациите помеѓу бранителите и Општина Македонска Каменица, како и можност каде ќе понудиме конкретни решенија и акции за подигање на нивниот статус како национални херои, – истакнува Атанасовски

 

 

Во продолжението од текстот на соопштението, Атанасовски ја потенцира лична заложба за поддршка кон оваа група граѓани и додава дека се надева на плодна соработка, со која сите заедно ќе го одиме патот кон подобро и посветло македонско утро.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.