Грабеж во Виница. Украден пиштол и златен накит

Украдени пиштол и златен накин од куќа во Виница. Крадецот, насилно ја отворил влезната врата од домот на 56-годишната В.Г. и одзел пиштол марка „Берета“, кој виничанката го поседувала со дозвола. Освен оружјето, крадецот го собрал и целиот златен накит на жената. Полицијата проценила дека и направил штета од околу 73.000 денари.

Leave a Reply

Your email address will not be published.