Големото невреме отсече неколку патни правци и мостови во Берово и Малешевијата

Отсечени неколку мостови и патни правци во Берово по невремето во Малешевијата

Отсечени неколку мостови и патни правци по невремето кое ја зафати Малешевијата на територијата на Општина Берово, откако претходно се излеаа повеќе водотеци кај пехчевската турстичка населба Равна Река.

На делови од делницата до Клепало регистрирани се возила кои со потешкотии се движат по однесената патна мрежа, но во моментот не се пријавени заглавени или повредени лица.

-Поради обилниот дожд оштетен е патот до граничниот премин поточно од месноста Уливо до Клепало кој не е прооден. На лице место со сопствена механизација интервенираат наши екипи кои работат на расчистување на патот, информираа од ,,Македонија Пат”.

Поради зголемениот водостојот на реката Брегалница оштетен и поплавен е мостот во туристичката населба “Абланица” во Берово кој и претходно во неколку наврати беше ,,жртва” на надојдените води.

Нивото на водата во река Брегалница е критично и во централното градско подрачје каде се водата е при самиот врв на речното корито.

Од општината најавија организирана акција за брза интервенција во најпогодените места од невремето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *