ГЛАСАЈ ЗА ЖКК Баскет Кам: КФСМ го номинираше во изборот за најдоброто од женската кошарка во 2022 година

Македонската кошаркарска федерација ќе ја продолжи традицијата и оваа календарска година ќе ги награди најдобрите во кошаркарскиот спорт.

ЖКК Баскет Кам е номиниран во сите женски категории и се наоѓа во потесниот избор за награди.

 

ЛИНК ДО ЛИСТАТА КАДЕ МОЖЕТЕ ДА ГЛАСАТЕ ЗА ЖКК БАСКЕТ КАМПРЕДЛОГ-НОМИНАЦИИ ЗА ИЗБОР НА НАЈДОБРИТЕ ВО КОШАРКАТА ВО 2022 ГОДИНА

НАЧИН НА ГЛАСАЊЕ: 

(Според принцип на одбирање/заокружување на предложените поени)

ПЕТ поени за најдобриот избор,

ТРИ поени за вториот, и

ЕДЕН поен за третиот предложен кандидат/кандидатка или клуб во вашиот избор

Сите клубови во сениорските и во младинските лиги, членовите на Здружението на кошаркарските тренери, претставниците на Судиската комисија при КФСМ, медиумите, и фановите, учествуваат во гласањето за избор на најдобрите во кошарката во 2022 година.

-најдобар кошаркар

-најдобра кошаркарка

-најдобар млад кошаркар

-најдобра млада кошаркарка

-најдобра машка екипа (сениори)

-најдобра женска екипа (сениорки)

-најдобра машка екипа (младински лиги)

-најдобра женска екипа (младински лиги)

-најдобар тренер на машка екипа (сениори)

-најдобар тренер на женска екипа (сениорки)

-најдобар тренер на машка екипа (младински лиги)

-најдобар тренер на женска екипа (младински лиги)

-најдобар играч во 3 на 3

-најдобра екипа во 3 на 3

– најдобар кошаркарски судија

-најдобар македонски тренер во странство

-најдобар македонски играч во странство

-најдобра младинска репрезентативна селекција

ЛИНК ДО ЛИСТА ЗА ГЛАСАЊЕПРЕДЛОГ-НОМИНАЦИИ ЗА ИЗБОР НА НАЈДОБРИТЕ ВО КОШАРКАТА ВО 2022 ГОДИНА

НАЧИН НА ГЛАСАЊЕ: 

(Според принцип на одбирање/заокружување на предложените поени)

ПЕТ поени за најдобриот избор,

ТРИ поени за вториот, и

ЕДЕН поен за третиот предложен кандидат/кандидатка или клуб во вашиот избор

Leave a Reply

Your email address will not be published.