Време и распоред за присуство на свештените лица на задушница на вечните почивалишта во Македонска Каменица

Православната христијанска црква и верниците в сабота, на 22. Јуни 2024 година, ја одбележуваат задушница пред големиот празник Духовден.

За таа цел, свештенството при Светиот храм „Успение на Пресвета Богородица“ во Македонска Каменица упати Известување до верниците за распоредот и времето на присуство на свештените лица на вечните почивалишта на територија на општина Македонска Каменица.

Р А С П О Р Е Д

– с. Моштица 05:00 часот отец Мартин
– с. Саса 05:00 часот отец Дарко
– с. Луковица 07:00 часот отец Дарко
– Грчки гробишта 07:00 часот отец Мартин
– Стари градски гробишта Св.Илија 08:00 часот, отец Мартин и отец Дарко
– Нови градски гробишта кај Капела 09:00 часот, отец Мартин и отец Дарко .

Свештените лица, на вечните почивалишта, ќе бидат присутни и во петок попладне, на 21. Јуни 2024 година, според следниов распоред:

– Стари градски гробишта кај црквата Св.Илија 16:00 часот, отец Мартин
– Нови градски гробишта кај Капела 16:00 часот, отец Дарко
– Село Тодорвци 17:00, часот отец Мартин.

Поради екстремно високите температури, направена е мала промена во времето на пристигнување на свештениците, известуваат од управата на храмот, при што се заблагодаруваат за разбирањето.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *