Време и распоред за присуство на свештените лица на Митровденска задушница на вечните почивалишта

Време и распоред за присуство на свештените лица на Митровденска задушница на вечните почивалишта

 

Православната црква и верниците в сабота ја одбележуваат Митровденската или есенска задушница, која секогаш е во ден сабота, во очи на големиот празник Свети Димитриј Солунски – Митровден.

За таа цел, свештенството при Светиот храм „Успение на Пресвета Богородица“ во Македонска Каменица упатува Известување за распоредот и време на присуство на свештените лица на вечните почивалишта на територија на општина Македонска Каменица.

Сабота, 05.11.2022 година

Моштица – 06:00 часот; отец Мартин

Саса – 06:00 часот, отец Дарко

Грчки гробишта – 07:30 часот, отец Мартин

Луковица – 07:30 часот, отец Дарко

Св.Илија (Стари градски гробишта) – 08:45 часот, отец Мартин

Нови градски гробишта (Капела) – 09:00 часот, отец Дарко

Од свештенството при Светиот храм “Успение на Пресвета Богородица” –
Македонска Каменица

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *