Во чест на ослободувањето на Скопје, СПАД “Царев Врв – Руен” го искачи врвот Љуботен

Во чест на ослободувањето на Скопје, СПАД ЦАРЕВ ВРВ – РУЕН го искачи врвот Љуботен

 

 

– Вчера, 12. Ноември 2023 година, по повод 13 Ноември – Денот на ослободувањето на Скопје, членови на СПАД “Царев Врв” од Македонска Каменица го искачија врвот Љуботен на Шар Планина.

Искачувањето беше реализирано на покана на планинарското друштвo ,,I love hiking – group Macedonia’’. Покрај СПАД “Царев Врв – Руен” учествуваа членови од бројни алпинистички и планинарски друштва од Македонија и странство.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *