(Видео/Фото) Пчеларите од Македонска Каменица го одбележуваат Св. Харалампиј – Заштитникот на пчеларите и пчелите

Македонска Каменица,23.02.2023 година (kamenica.mk) –  Здружението на пчелари од Македонска Каменица „Еко Кам Мед“ денеска пред православниот храм „Успение на Пресвета Богородица“ го одбележа христијанскиот празник Св. Харалампиј – заштитникот на пчеларите и пчелата.

По тој повод, со благослов од свештенството при црквата „Успение на Пресвета Богородица“, пред пчеларите од Македонска Каменица и околните градови, се одржа света литургија и чествување во име на заштитникот на пчеларите „Св.Харалампиј“.

Видео од настанот ТУКА

https://fb.watch/iSYxHRiI1C/?mibextid=RUbZ1f

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *