БУГАРИЈА Е ФИНАНСИСКИ РАЈ ЗА ГЕРМАНСКИТЕ ПЕНЗИОНЕРИ

Германските пензионери се помасовно се населуваат во една балканска земја

Бугарија е финансиски рај за повозрасните Германци, кои дома едвај би составиле крај со крај со 958 евра, колку што е просечната пензија за 15,9 проценти од речиси 21 милион пензионери, колку што вкупно ги има во Германија. Бугарскиот дневен весник „Труд“ пишува дека германските пензионери веќе ги потиснуваат Британците за купувањето на недвижнини во Бугарија.

Германската телевизија РТЛ пак објави дека пензионерите со тие пари можат богато да живеат во Бугарија, затоа што во таа земја цените на храната се двојно пониски отколку во Германија, а недвижнините се многу поевтини.

За разлика од бројните Руси кои купуваат викендици во Бугарија за да заработат со нивното издавање, Германците повеќе сакаат цела година да живеат тука, затоа што не ги интересира ниту туризмот, туку само сакаат да ги трошат своите пензии и да уживаат во животот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *