А тај виц знаеш ле го? #8 (студент на испит и прашањето за возо)

Оди некој студент да испит по физика кај некој докажан гад од професор. Почнува испито и професоро поставува прво прашање:
Колега замисли оти се возиш у воз. Ама у купето е гужва и е многу жешко, што ќе направиш?
– Ќе отвора џамо професоре. – како од пушка одговорил студенто.
Добро колега, паметно од тебе. Ама са кажи ми колега кога веќе ќе отвориш џамо со која брзина ќе улази студенио воздух у купето, а под кој агол ќе излази топлио возух…и како се тоа ќе влијае на аеродинамиката внатре у купето, ако надворешната температура е 19,5 степени пониска од температурата у купето?
Студенто видел колку е саато, поврткал се…чеше се дека не го јаде, демек помислил малце. Станал, низ врата и да го нема…
Другата сесија оди поново на испит, седнува и професоро па му вика да замисли оти е у воз…ногу му е жешко…и па му го поставува истото прашање…шо ќе направи да се спаси да не му пропадне?
Студенто се подзамислил малце ама почнува малце дипломатски да одговара, вика:
– Па…професоре…ќе соблечам палтото, ако ми е жешко.
Колега, вие ќе го соблечете палтото, ама на вас уште ви е жешко. Шо друго ќе направите?
– Па професоре, ќе раскопчам и кошулата…
Колега да не претеруваме сега. – рекол му професоро. Жешко си е у купето, џабе ќе соблачите и палто и кошула…мисли, шо е најлесно да направиш кажи?
– Епа професоре најлесно е џамо да отворам мисла, ама…
Е колага кога ќе отвориш џамо кажи ми под кој агол ќе улази ладен воздух…топол како ќе излази…аеродинамика…тепература у купе висока…
Студенто толку го и слушнал се до крај, појма немал и овај пат. Одма станал и си кренал о испит…
Третата сесија оди студенто и се како на филм па се повторува, иста ситуација треба да замисли студенто, у купето е жешко, гужва…и треба да оговори шо ќе направи.
Студенто па почнува со палтото и оти ќе раскопча кошулата…ама професоро упорен вика му:
Колега, ти мене не ме разбираш мене уопште и немаш појма колку е многу жешко у купето. Џабе е раскопчана кошула…
– Епа професоре, ако треба и ќе ја соблечам кошулата…и ногавиците ќе натргнам до колената.
Колега бе колега…абе ти не разбираш оти е жешко до даска, не помага ништо…смисли шо може друго нешто у моменто да направиш, остави соблачењето.
– Професоре, те ако е толку жешко ќе соблечам и пантолоните и кошулата…и се од мене ќе соблечам.
Професоро па продужил со наведување на студенто кон правилнио одговор и му вика:
Колага, вие ќе се соблечете гол, ем ќе ве е срам од сите, ем позади вас у купето има еден возбуден црнец шо е педер…зарем би се соблекли, кога може он и да ве…
– А студенто ни два ни три му вика:
Професоре, ако сака не црнец, не тие у купето, та ако сака и цел воз нека ме е*е…ја се овајпат за рaчката од џамо не фатам.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *