Kоја е разликата помеѓу жолтите и белите јајца

Дали некогаш сте се запрашале во што се состои разликата помеѓу белите и жолтите јајца? Дали знаете дека освен по бојата, тие се разликуваат и според нешто друго. Еве за што се работи.
Немојте да мислите дека тие се разликуваат по квалитет. Тука нема никаква разлика. Смеѓите кокошки снесуваат јајца со жолта боја, а белите јајца ќе излезат од кокошка која има бела боја.
Како и да е, потребно е да водите грижа од каде доаѓаат тие јајца и како се хранети тие кокошки. За жал, голем дел од животните веќе се прехрануваат со разни хемикалии и хормони. Поради тоа, потребно е да се распрашате какви производи купувате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *