Организаторите ја одложија свечената фестивалска вечер од „Јаков од Камена Река“ поради убиството на Вања

Македонска Каменица, 06. Декември 2023 година – Од Здружението „Надеж[…]

Read more

Писателот Киро Донев – добитник на признание за придонес во литературата за деца на МФ „Јаков од Камена Река“ – Македонска Каменица

Меѓународниот фестивал „Јаков од Камена Река“ Македонска Каменица започна со[…]

Read more

Огромен интерес за натпреварот по убаво пишување одржан во рамки на Меѓународниот фестивал “Јаков од Камена Река” во каменичката деветолетка

Огромен интерес за натпреварот во Краснопис помеѓу учениците од II[…]

Read more

Македонска Каменица е домаќин на првиот Меѓународен фестивал организиран во чест на Јаков од Камена Река – првиот македонски печатар

Македонска Каменица е домаќин на првиот Меѓународен фестивал организиран во[…]

Read more

Македонска Каменица се подготвува за првиот Меѓународен фестивал посветен на печатарската дејност на Јаков од Камена Река

Македонска Каменица, 08. Ноември 2023 година – Во Македонска Каменица[…]

Read more