ШК Каменица Саса најави голем шаховски настан во Македонска Каменица

ШК Каменица Саса најавува голем шаховски настан во Македонска Каменица

Шаховскиот клуб “Каменица Саса” организира симултан натпревар со Шаховскиот Велемајстор, г-дин Влатко Богдановски, кој што е седумкратен шампион на Македонија и долгогодишен репрезентативец.

Симултаниот натпревар ќе се одржи на ден 16.09.2023 година, во Куќата на Спортот во Македонска Каменица, со почеток во 11.00 часот

При тоа ќе се игра на 28 шаховски табли, а сите заинтересирани шахисти потребно е да се пријават кај претседателот на клубот, г-дин Лазо Стаменковски на телефонскиот број 071 279 583

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *