Сахара под снег

img

Падна снег во најголемата пустина на светот, Сахара. Неколкуте сантиметри снег го прекриле регионот на алжирскиот град Аин Сефра, кој се наоѓа во пустината.

Снежните врнежи почнаа во раните утрински часови и брзо ги покриja песочните дини, објавија локалните медиуми, објавувајќи и фотографии од реткиот феномен.

Просечната температура во овој регион во јануари варира помеѓу 6 и 12 степени.

Ова е четврти пат снег да падне во Сахара во последните 37 години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *