РКЕ – Горивата поевтинуваат

Намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,98%.

Референтните цени на нафтените деривати на светскиот пазар во споредба со претходната пресметка бележат намалување, па РКЕ на денешната седница одлучи да ги намали малопродажните цени на горивата во просек за 0,98%. Малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС95 се намалува за 0,50 ден/лит, додека ЕУРОСУПЕР БС-98 и ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), се намалуваат за 1,00 ден/лит. Од полноќ ќе се полнат горивата по следните цени:

ЕУРОСУПЕР БС95      81,50 ден/лит,
ЕУРОСУПЕР БС98      83,50 ден/лит, 
ЕУРОДИЗЕЛ (ДЕ V)   76,00 ден/лит.

Izvor> avtomagazin.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *