Прскање против комарци во Македонска Каменица

Прскање против комарци во Македонска Каменица

Македонска Каменица, 19.07.2022 година – Општина Македонска Каменица упатува Соопштение до граѓаните дека денес (19.07.2022), после 23.00 часот ќе биде спроведено трето терастично третирање против комарци во централното градско подрачје на вкупна површина од 200 хектари.

-Прскањето против комарци ќе се врши со еколошко средство за уништување на комарци – широкопојасен инсектицид за третирање на комарци, одобрен од Бирото за лекови. Граѓаните што одгледуваат пчели потребно е да ги преземат потребните заштитни мерки за време и по третирањето на подрачјето, соопштуваат од Општината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *