Пропуст во Facebook ги открива телефонските броеви на корисниците

Со години, Facebook ги бара мобилните телефони на своите корисници при регистрацијата, за побрз пристап до нивната лозинка, во случај да ја заборават.

Со кратка СМС порака, централата испраќа нова лозинка.

Сепак, неодамна беше пронајдена грешка во еден од алгоритмите, кои можат да ги откријат телефонските броеви на корисници кои посетиле одредени веб-страници.

Експертите од САД, Франција и Германија го открија проблемот уште во мај 2017 година, а Facebook ја призна грешката неколку месеци подоцна.
Сепак, компанијата тврди дека никој не успеал да го искористи нивниот пропуст, пренесе англиски „Телеграф“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *