Почина Стојан Андов

Стојан Андов почина на 89 годишна возраст.

Андов беше првиот претседател на Собранието на самостојна и суверена Република Македонија. Тој е роден на 30 ноември 1935-тата година во Кавадарци.

Беше лидер на Либералната партија и активен во политиката до неодамна.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *