Погледнете колку има и каде се складирани нуклеарните боеви глави низ светот !

Дејли меил објави видео на кое се гледа каде е распореден целокупниот нуклеарен потенцијал на светот како и мапа за тоа каде има а каде нема нуклеарни боеви глави. Видеото е со цел да ги информира луѓето дали во нивна близина има нуклеарки или не.

%d0%bd%d1%83%d0%ba%d0%bb%d0%b5%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b81

Според ова видео, десетина земји во светот имаат нуклеарно вооружување со кое можат да го уништат не само светот, туку и цел сончев систем. При тоа, најголем број на нуклеарки (ракети) има Русија…7300 а потоа следат САД со 6970 и Франција со 300.

%d0%bd%d1%83%d0%ba%d0%bb%d0%b5%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b82

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *