Матеј Митревски и Мартин Атанасов од Баскет Кам влегоа во македонската репрезентација под 14 години

Оваа наша најмлада селекција ќе настапи на традиционалниот турнир „Словенија бол“ во Словењ Градец

Одбрани 22. кандидати за селекцијата „Под 14“ години

По неколкуте одработени тренинзи, познат е скратениот спиок на кандидати за машката селекција „Под 14“, која во во текот на август ќе учествува на меѓународниот турнир „Словенија бол“ во Словењ Градец.

Селекторт на овој наш национален тим, Горан Андреевски одбра вкупно 22. Репрезентативни кандидати кои треба да се јават на  првиот тренинг кој е  закажан за 5.јули (понеделник) во 8.30 часот, кој ќе биде реализиран во спортска сала на СДСУ „Раде Јовчевски – Корчагин“ во Скопје.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРИ

Никола Јаничиќ (Водно Санс Партизан)

Дамјан Ивановски (Водно Санс Партизан)

Марион Лазов (Водно Санс Партизан)

Марио Симиќ (Водно Санс Партизан)

Глигор Цоневски (Куманово 2009)

Ѓорѓи Кузмановски (Куманово 2009)

Мартин Атанасов (Баскет КАМ)

Матеј Митревски (Баскет КАМ)

Лука Марјановиќ (МЗТ Скопје Аеродром)

Сергеј Петровиќ (МЗТ Скопје Аеродром)

Доријан Ивановски (Феникс 2010)

Лука Антиќ (Феникс 2010)

Боикен Бајрами (Тетова Булс)

Дамјан Павловски (Навико Академија ФМП)

Теодор Нановски (Навико Академија ФМП)

Борјан Китановски (Вардар)

Ѓорѓи Ѓорѓевиќ (Вардар)

Жарко Терзиевски (Вардар)

Љубен Ефтимовски (Вардар)

Алексеј Нешовиќ (Вардар)

Стефан Сопроновски (Вардар)

Илин Најков (Вардар)

Селектор: Горан Андреевски

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *