Купив производ на интернет и сега не можам да го заменам. Нема контакт на сајтот. Каде да се обратам?

Купив производ на интернет и сега не можам да го заменам. Нема контакт на сајтот. Каде да се обратам?

Одговара Мартина Грнчаровска од Организацијата на потрошувачи на Македонија.
Извор: СамоПрашај.Мк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *