Интензивно се чисти снегот од градските улици, тротоарите и локалните патишта во Македонска Каменица

ПРОДОЛЖУВА АКТИВНОТО ЧИСТЕЊЕ НА СНЕГОТ НИЗ ГРАДСКИТЕ УЛИЦИ, ТРОТОАРИТЕ И ЛОКАЛНИТЕ ПАТИШТА КОН РУРАЛНИТЕ СРЕДИНИ

 

Како што стои во соопштението за јавност, објавено на официјалниот профил на ЈП Камена Река “Во текот на денешниот ден, екипите на ЈП Камена Река постојано се на терен и го чистат снегот од тротоарите, градските улици и шеталишта. Овие активности, во соработка со економскиот оператор задолжен за зимско одржување и проодност на патиштата на територијата на општина Македонска Каменица, паралелно се одвиваат и на локалните патишта кои водат до руралните средини”.

 

Исто така, во соопштението стои дека “ЈП Камена Река апелира до граѓаните да го расчистуваат снегот пред индивидуалните и колективните објекти за домување, да ги отстранат возилата од градските улици, се со цел полесно и поефективно расчистување на улиците и овозможување подобра проодност”.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4706388049481502&id=100003310618671

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *