До темел изгоре штала за добиток во делчевското село Град

Од ТППЕ – Делчево информираат дека пожарот е пријавен по 13 часот, а се уште гори, но успеано е да се стави под контрола, така што нема опасност по соседните објекти.

Според информацијата од делчевските пожарникари во пожарот е направена голема материјална штета, настрадала стоката, три крави, две телиња и еден бик.

За причините кои го предизвикале пожарот ќе се утврдува допонително, откако ќе се изгасне пожарот

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *