Во село помеѓу Берово и Струмица откриена поголема група мигранти од Авганистан

Струмичката полиција во близина во близина на селото Дражево, вчера, на шумски пат открила десет илегални мигранти од Авганистан. Тие биле предводени од Б.Д. (49) од селото Штука. По наредба на Јавниот обвинител Б.Д. е уапсен, додека дел од мигрантите се спроведени во СВР Струмица за понатамошна постапка, а дел ќе бидат спроведени до Прифатниот центар за странци во Скопје.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *