(Видео) „Ка се заљубиле“ – прв сингл од музичкиот проект „Повик“

Македонска Каменица, 29.03.2020 година – На 27 март излезе во јавност првиот сингл од музичкиот проект наречен “Повик”. Воведната нумера “Ка се заљубиле” е најава за претстојниот албум, кој ќе биде завршен кон втората половина на 2020 година.

Премиерата на “Ка се заљубиле” со себе носи уникатна преработка на убава македонска изворна песна што едноставно „лепи“ на нашето современо уво. Музиката е на извонредниот инструментал мајстор Симеон Ангеловски, додека вокалот е на Bogdanovic Minela.  Двајцата преку оваа преку нумера докажуваат дека се уникален музички спој што претставува силно уметничко освежување на македонската музичка сцена.

Уметничката вредност на „Ка се заљубиле“ се надополнува преку феноменалниот видео материјал изработен од Андреј Ѓорѓиевски со мотиви од Калиманско езеро и Осоговските планини.

Наше е само да им посакаме уште многу успеси на нашите сограѓани и нивната одлична екипа и да го очекуваме нивниот „Повик“ за наше следно музичко уживање.

Кликнете Subscribe на Youtube каналот на Simeon Angelovski Sholle и очекувајте ги ветените нови преточувања на изворната музика од нашиот крај во современ и модерен звук.

Vocal & Lead Vocals: Minela Bogdanović
Piano: Simeon Angelovski
Bass: Simeon Angelovski
Tambura: Simeon Angelovski
Percussion: Ratko Dautovski
Sax & Lira: Petar Hristov
Keyboards: Simon Obleshevski
Mix & Master: Dragi Ivanov
Music & Arrangement: Simeon Angelovski
Video: Andrej Gjorgjievski
Recorded at Shole’s Shed & Alshar
Special Thanks: Cvetancho Nikolovski, Ivica Jankulovski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *