ВЕ ИНСПИРИРАМЕ: Решете ги овие три ЗАГАТКИ и тестирајте ја својата ИНТЕЛИГЕНЦИЈА!

Овој краток тест ќе ви помогне да го „извежбате“ мозокот!

Еве можност да го изострите умот со помош на навидум едноставни загатки. Ваше е да се обидете да ги решите овие три загатки за најмногу две минути.

Прва загатка
Сврти ме на страна и се претворам во бесконечност. Пресечи ме на половина – и јас сум ништо. Што сум јас?

Втора загатка
Во езерото растат езерски рози. Бројот на езерските рози се удвојува секој ден. Потребни се 48 дена за езерските рози да го покријат целото езеро. Колку дена се потребни за езерските рози да покријат половина од езерото?

Трета загатка
Што му припаѓа на човекот, а другите го користат почесто од него?

Решенијата можете да ги прочитате кликнувајќи ОВДЕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *