Lions Club донираше 100.000 денари за Дневниот центар за лица со посебни потреби

Lions Club од Скопје донираше 100.000 денари за Дневниот центар за лица со посебни потреби во Македонска Каменица. Донацијата е преку Здружението ЦПЛИП „Порака“ од Македонска Каменица, а ќе биде наменета за доопремување на Дневниот центар. Донацијата е добиена по изработени новогодишни честитки од страна на лицата со посебни потреби, кои потоа се преработени од Lions Club, а во собирањето на финансиските средства учествуваа NLB, Lynx Resources, Рудник за олово и цинк „Саса“, мобилниот оператор VIP, Раде Кончар, АгроТехна, Хаус Мајстор, FMS, Rule Turs, Copin Sardich, odmori.mk и други. На денешниот настан присуствуваа и г-дин Максим Прохоров, директор за развој и инвестиции во Рудник „Саса“ и еден од иницијаторите за донацијата и д-р Дарко Митевски, градоначалник на општина Македонска Каменица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *