Македонска Каменица се подготвува за првиот Меѓународен фестивал посветен на печатарската дејност на Јаков од Камена Река

Македонска Каменица, 08. Ноември 2023 година – Во Македонска Каменица[…]

Read more

Софија Ситновска и Миле Ѓорѓијоски специјални гости на интерактивен настан во организација на Национален совет на Македонците во Србија

Во рамките на проектот “Себе си во походи” одобрен од[…]

Read more