21 година од неуспешниот атентат над Киро Глигоров

Пред 21 година на денешен ден на улицата Македонија, пред хотелот Бристол во Скопје  беше извршен неуспешен атентат врз поранешниот претседател на Република Македонија, Киро Глигоров.

Тој го преживеа атентатот, но загина неговиот возач Александар Спировски, беше повреден телохранителот Илчо Теовски, а загина и еден случаен минувач.

Истражната постапка која се води против непознат сторител сѐ уште е отворена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *