Ќе се одмрзнеме ли конечно? Кога ќе дојде крај на студот?

Се гледа крајот на исклучително студеното време. Со завршувањето на оваа недела конечно ќе почнеме да се одмрзнуваме. Не во буквална смисла на зборот бидејќи и во текот на наредната недела максималните температури ќе бидат во негатива, но сепак, студот ќе попушти.
„Најтопло“ ќе биде во сабота кога максимумот ќе отиде до 4 степени заедно со врнежи од дожд а на повисоките места снег.  
Од идната недела, температурите ќе се качуваат до минус 1 а минималните нема да одат под минус 9.
Во последната недела од јануари, дневните температури ќе биде постојано во позитива а минималните утрински температури нема да одат под минус 4.
Поинтензивни врнежи од снег не се очекуваат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *