Јована е првото новороденче во Македонска Каменица во 2017 година

Годинава, првото новороденче во Македонска Каменица е женско. Јована Десподовска е родена на 4 јануари и е второ дете на Марјан и Валентина Десподовски. Со оглед на тоа дека првото новороденче во Македонска Каменица, во 2017 година е женско, се очекува годината да биде плодна и бериќетна. 

Градоначалникот на општина Македонска Каменица, д-р Дарко Митевски, на среќното семејство му додели
решение за исплата на еднократен паричен надомест.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *