Што Македонците најмногу пребарувале на интернет во минатата 2016 година

Мобилната игра „покемон гоу“ дефинитивно е најпопуларниот и најбараниот поим во изминатата 2016 година во земјава имајќи предвид дека најмногу Македонци го внесле на интернет пребарувачот гугл. Освен „покемон гоу“, нашите граѓани најмногу се интересирале и за Доналд Трамп, земјотресите, екстерното тестирање и за Државната изборна комисија, покажуваат податоците на гугл.

Со помош на оваа алатките на овој пребарувач ги издвоивме „најгугланите“ поими во Македонија во 2016 година, особено оние за кои имало најголем интерес споредено со претходните години. Поедничено ги издвоивме и најпребаруваните поими во одредени категории. Притоа, ги добивме следниве резултати:

Најпребарувани поединечни поими:
1. Покемон гоу
2. Екстерно тестирање 2016
3. Државна изборна комисија
4. Стобиранка
5. Еуро 2016 – УЕФА
6. Неработни денови 2016
7. МП3 џус
8. Ајфон 7
9. Хотмејл логин
10. Итјуб

Најпребарувани теми:
1. Покемон гоу
2. Доналд Трамп – претседател на САД
3. ЕУРО 2016 – УЕФА
4. Земјотреси – катастрофални
5. Избори 2016

Најпребарувани поими (уметност и забава):
1. Оскари 2016
2. Покемон гоу
3. Зоотопија
4. Меланија Трамп
5. Евровизија 2016

Најпребарувани поими (книги и литература):
1. Убавата селанка
2. Златна книга 2016
3. Махмут Орхан
4. Hayat sarakisi
5. Цеца автограм

Најпребарувани поими (интернет и технологија)
1. Eкстерно тестирање 2016
2. Iphone SE
3. Huawei p9 lite
4. Eкстерно прашања 2016
5. Eкстерно резултати 2016

Најпребарувани поими (право и влада)
1. Избори 2016
2. ДИК
3. American crime story
4. O J Simpson
5. Заборави ако можеш

Најпребарувани поими (наука)
1. НЛБ клик
2. Flip a coin
3. pinkove zvezde 2016
4. Друштво на биолози
5. earthquake map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *