Фестивалот „In Vinica Veritas“ започнува на 3-ти октомври

Виница е домаќин на фестивалот „In Vinica Veritas“. Годинашното издание започнува на 3-ти октомври со изложба на карикатури „50 години творештво – Јордан Поп Илиев“. Во рамки на фестивалот ќе настапат и Трио Џентлмен, а ќе бидат прикажани и театарски претстави на Театар Комедија, Охридски и Кумановски театар и Народно читалиште Трјавна-Бугарија. Најголемиот дел од влезниците за претставите се веќе распродадени. За сите љубители на квалитетен фестивал за афоризам, карикатура и театар, „In Vinica Veritas“ е вистинскиот избор.

14468358_369895030064979_1255302583683189250_o

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *