Традиционалната “Музичка Вечер” овој пат во Делчево ќе ги собере на забава музичарите од Источна Македонија

Музичарите од Истоков ќе се соберат на традиционалната музичка вечер која годинава за првпат, ќе се одржи во Делчево. Домаќините, Национал бенд , велат дека се е подготвено за 6-то издание и дружбата на музичарите која ќе се случи на 28 февруари.Во Делчево се очекуваат над 150 музичари. Да се видиме, да се подружиме, да размениме заедничко искуство, а очекуваме колеги од Струмица, Штип, Берово, Македонска Каменица и др, кажа Злате Јовановски од Национал бенд.


Национал бенд постои 6 години и е најмлада музичка група во Делчево.За овие момчиња е предизвик да се одржат во професијата, каде печат оставиле многу групи.Последниве години посебно за викендите, музичарите од Делчево најмногу ги забавуваат бугарските гости.
Кај нас доаѓаат Бугари и најмногу ја сакаат македонската музика, а ние сме овде да им ја интерпретираме и да ги забавуваме, кажа Дејан Глинџарски од Национал бенд.
Музичката вечер во регионот како мегдан за забава, натсвирување и средба на музичарите, започна како идеја на познатите музички бендови од Македонска Каменица: Модерато и Актив Бенд.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *